В Киев гори и пламти, още 8 са загиналите Подразделения на украинските спецчасти „Беркут” започнаха щурм на лагера на площад „Независимост” в центъра на Киев. Протестиращите продължават да палят огньове по периметъра на Майдана, за да попречат на „Беркут” да проникнат през барикадите. Започнаха мащабни сблъсъци между протестиращите и силите на реда.
Към редиците на полицията летят силни взривни устройства.
В същото време, протестиращите са успели да запалят два бронетранспортьора и да повредят едно водно оръдие. Протестиращите хвърлят коктейли Молотов срещу полицаите, удържайки на натиска.
Междувременно, броят на загиналите в хода на безредиците достигна 19 души, сред които седем полицаи. На страницата на МВР във Фейсбук се съобщава още, че за медицинска помощ са се обърнали 298 стражи на реда. По-рано бе съобщено, че 35 полицаи са в тежко състояние.
В същото време от министерството на здравеопазването на страната съобщиха, че в болниците в Киев до момента са регистрирани 11 смъртни случаи на участници в масовите протести. В съобщението се отбелязва, че от вторник сутринта медицинска помощ са потърсили 221 души, от тях са хоспитализирани 114.
При жертвите сред протестиращите най-малко трима са загинали в резултат на огнестрелни рани.
По време на безредиците в Киев са ранени повече от 1000 души, съобщи лекарят Олга Богомолец. Тя разказа, че киевските болници са препълнени. По думите й, болниците пускат леко ранените заради недостиг на легла.
Сред ранените се оказа и опозиционният депутат Александър Турчинов. Той заяви, че нараняванията му не са животозастрашаващи и уточни, че е ранен от шрапнел, който е минал в близост до лицето му.
Президентът Виктор Янукович ще направи обръщение към нацията, след като се срещна с опозицията, съобщиха съветници на Янукович.